nova

såg att statistiken blev hög när jag skrev förra inlägget ang Nova. det känns så farligt att skriva om en sån känslig sak som nova, och kanske lite taskigt i mot hennes fd husse. men okej, säg nåt jag inte skrivit om ?
 
Nova föddes 2007-05-17 blandras 75% amstaff 25% larador. den  26 juli 2007 en sen eftermiddag  på adressen sicksacksvägen, så säger min sambo att han  vill köpa hund, han hade hittat en kull han var sugen på, jag var uppväxt med hundar och visste redan då hur mycket ansvar det innebar. jag talade om det för min sambo, men hans argument  som jag minns så väl var att " vi kan gå tillsammans" eftersom jag älskar att ta promenad tillsammans med min älskade tyckte väl att de lät bra, vi hade dock ett problem, han jobbade på sandvik under sommaren och jag hade ju sommarlov, men eftersom mitt sommarlov skulle ta slut inom en månad och även hans anställning lika så. så hunden skulle inte behöva vara ensam. jag ville ha en hane lika så han, jag hade redan bestämmt att han skulle heta junior, vi ringde på annonsen, två hundar kvar, en hane och en tik, det var en familj på väg till uppfödaren för att kollla på hanen, och vi skulle återkomma om någon timme. M drog till jobbet, nattvecka, under arbetstid ringer han tillbaka och får veta att hanen var såld, och det fanns endast en valp kvar, cornelia. vi velade fram och tillbaka men bestämmde oss att imorgon åker vi dom 23 milen.
 
när vi anländer till nynäshamn och får se denna fina busiga valp, kunde jag aldrig någonsin tro att denna hund skulle göra ett sånt avstamp i mitt liv. nu väntade flera tunga veckor med 5000 promenader per dag, med en sambo som jobbade natt och sov halva dagarna, nu väntade sönderbitna saker och kiss överallt. men dock värt varenda minut, varenda kisspöl.
 
mitten utav augusti började nova att klia sig, kliar sönder tassar och öron, vi besöker då VET och kommer inte fram till någonting, klådan avtar inne i september månad, ska nu här understryka att M betalade alla VET kostnader.
 
mindre än ett halvår senare flyttar vi isär, nova sessan och husse flyttar till husses pappa, och den historien tänker jag inte ens tänka på , för det är  nog de värsta jag varit med om, novas klåda forsätter utan någon som helst framgång, tratten var hennes bästa vän.
 
januari 2009 är vi samlad flock igen, novas klåda har avtagit men husse har tydligen tröttnat på att ha hund, inte lika roligt längre när hon inte är valp längre.
 
2010 väljer jag att flytta, jag får ett val utav husse, ta med dig hunden eller så skulle han sälja henne, vi skrev då över ägar besviset på mig. jag och nova flyttar juli  och klådan försätter, har börjar sätt ett mönster att under maj-september är klådan olidlig för henne. undviker att hon får bada,,
 
2011 maj, börjar jag göra hennes utredning, nu orkar jag inte se en hund lida längre, ni som träffat nova vet att hon var rädd för folk hon inte kände, gjorde utfall osv. så hos vet var det ett rent helvete för henne, panik hade hon, men vi började med kortison sprutor, funkade hur bra som helst, tills hon blev van och blev imun, varje spruta kostade mig 790 kr, någonting husse inte ville betala eftersom vänta här lyssna  HON HADE INGA PROBLEM, HON HADE INGE KLÅDA, enligt honom. här handlade vi om att skita i sin hund, sket i promenader, aktivering, medicin. han hade ingen hund längre för den var ju min ! när sprutorna inte gav någon effekt längre tog jag kontakt med en annan vetrinär och började en utredning, här talar vi inte om några små kulor, här pratar vi x antal tusen i månaden, bara hennes lungande medel kostade 400 kr, undersökning 690 och sen själva besöket, otroligt mycket pengar betalade jag, även hennes hund mat som vi provade gick på 800 kr i månaden typ, och allt betalde jag själv, eftersom HON HADE INGA PROBLEM,  hon hade inte heller nå "psykiska problem " enligt han som köpte nova så tyckte han att vi behövde inte träna nova med bemötande med människor. jag gick hos hund psykolog för äckligt mycket pengar, som jag betalade själv.
 
jag flyttade januari 2012 forsatte med vet besök, kom fram till att vi behöver göra en allergi skrening. denna skulle kosta mig ca 5000, jag jobbade nästa hel tid, hade hunden själv, fast överrenskommelse att ha delad vårdnad. denna tid var tuff, hade en hund som inom 4 månader skulle börja kila sig och blöda och lida. jag stod maktlös.
 
februari biter nova olyckligt vis kristoffer i ansiktet, och jag tar då mitt beslut att ta bort min älskade älskade bästa vän. bokade tiden till den 10 april, 11:00  nu började de storma in med reaktioner nu blev jag påhoppad ifrån vidriga människor i husses släkt, nu var jag en mördare, jag gjorde inte allt för nova, jag struntade i nova, brydde mig inte alls om henne, aktiverade inte ens henne. jag skakade bara av mig det för jag visste att JAG  stod med ryggen fri och gjort allt i min makt för denna vackra hund. ALLT, och det värsta av allt, det allra värsta var nog att denna övertygande killen, som ville så gärna köpa hund och ville så gärna ha en och aktivera mysa med, gå ut och gå med har mage att kalla mig självisk, att jag endast tar bort hunden för att jag inte orkar längre, jag funderar jag, vem det va som lät hunden var inne i 14 timmar, som inte ville betala någonting på hennes undersökning, som inte hjälpte att förbättre hennes beteende, göra henne tryggare. mig svek han verkligen inte på det sättet, den enda " husse " svek var bara lilla älskade Nova...
 
 
 
 


Vad är det för djävul som du har delat ditt liv med ? Han verkar ju störd på dom flesta plan. Räckte det inte med att han var otrogen ? Var glad att du har slängt honom i soporna.. / Josefine :€

2013-03-14 // 18:08:29

Du skriver ofta kryptiskt om ditt ex, och jag ser det som att du saknar honom. Du verkar vara en reko tjej, som är förtjusande vacker. Hur kunde/kan du ens vilja skriva om honom han är nog en utav Gävles största skitstövelar. ( hört bra mycket skit om honom) Att han behandlade både hunden och dig Caroline som skit kommer han nog komma på sedan och då kommer det svida. Kram.

2013-03-15 // 13:22:27

Jag håller inte med dig, att hennes ex var otrogen var nog linas eget fel. sedan historien om hunden får jag en känsla att vi kan dra våra egna slutsatser om. Går man tillbaka i bloggen så festade hon varje helg, och ser man på, vem lämnade hunden ensam då ?

2013-03-15 // 13:48:11

Jag kände aldrig lina personligen, men min pojkvän är vän med Micke. Micke var Absolut inte snäll imot lina, han ljög och var otrogen konstant. Bilden jag har utav lina är att hon gjorde allt för honom, att hon får skylla sig själv är så hemskt att läsa.

2013-03-15 // 18:25:02
» YVO

Hur kan man skylla sig själv att någon är otrogen mot en? Ska man alltså med sina egna handlingar styra en annan persons handlingar? "Om jag bara är lite annorlunda så kommer han inte vara otrogen mer?" Jag tror att du petrus fått det hela om bakfoten och om det är din kille som lurat i dig detta så har han lyckats grundlura dig och är nog kraftigt otrogen, hur du än försöker bete dig för att få honom att sluta med det. Och lina; det verkar vara ovanligt många imbeciller som läser din blogg, du får nog införa IQ test för att sålla bort en del. Man blir galen.

2013-03-16 // 06:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback